Vi måste sluta driva med Donald

(Redigerad) Det är lätt att skaka på huvudet och undra vad han ska hitta på härnäst. En av världens stormakter har blivit en dokusåpa för oss andra att gotta oss i. Men det är så oerhört viktigt att se att det är på riktigt allt det här händer, det är allvar. 

Den bisarra mannen som har kommit till makten i USA är verkligen tacksam att göra parodi på, hans uttalanden gör sig bra i gäckande memes och flera av hans medarbetare är som vandrande karikatyrer av sig själva. Och visst är det välgörande att skratta åt eländet. Det kan till och med vara nödvändigt för att tackla all den rasism, sexism och hbtq-diskriminering som den nya regeringen och dess överhuvud ägnar sig åt.

Jag har själv fnissat åt mini-Trump som blir upplyft och gullad med av Obama, jag har vridit mig av skratt åt Melissa McCarthy som Spicey och åt alla filmer med fejkad Trump-röst som ber om att just deras land ska bli second efter “America first”. Men vi måste nog faktiskt sluta. Trump är en narcissistisk galning som är svår att ta på allvar, men han är inte desto mindre farlig. Farlig för att han inte är funtad som vi andra, och för att han faktiskt, hur otroligt det än verkar, sitter på makten att starta ett världskrig.

För varje gång vi driver med den amerikanska presidenten är risken att ilskan byggs upp inom honom ytterligare, och en vacker dag rinner bägaren över och denna irrationella man bestämmer sig för att det är dags att visa vad han går för. Den dagen bävar jag för.

6 thoughts on “Vi måste sluta driva med Donald

 1. Det ligger väldigt mycket i det du säger! Jag tror det är ett sätt att hantera sin maktlöshet inför den sittande presidenten. Det går ju inte att knacka honom på axeln och säga hörrödu du skärp dig.

  Risken att han en dag blir så förtörnad att han ballar ur är överhängande…

  Like

 2. Jag håller helt med. Det leder ingenvart att driva med honom. Den alternativa verklighet han jobbar hårt på att framställa behöver mötas med sanningar och sakligt motstånd.
  Med det sagt tror jag många faller i fällan att ralijera kring hans person trots att de menar väl. Ordet “orangefärgad” får gärna slopas helt från alla seriösa texter exempelvis. Liknande adjektiv ger honom bränsle till den i min åsikt ganska farliga eld som han startat.

  Liked by 2 people

  1. Nu är det borta! Av samma anledning funderade jag på om jag verkligen skulle ha med bilden och länkarna, men det känns som att det ändå bidrar till att få fram mitt budskap.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: